Kippen Kunst & Dingen

Naast het schrijven van kippenboeken, de meeste in het engels want het is niet haalbaar nederlandstalige boeken te drukken vanwege het kleine aantal geïnteresseerden, maak ik ook de illustraties daarvoor.
Zo ontstond in eerste instantie een enorme portfolio van kippenillustraties die ik op Pixels zette voor prints. Pixels (ook wel Fine Art America) zit ik al heel lang bij, ze hebben inmiddels van alles toegevoegd aan hun assortiment.
De kippenportfolio is uitgebreid met populaire rassen als Brahma en Chabo toen we bedachten ze ook op t-shirts te gaan drukken, wat een technisch een andere benadering heeft (transparantie). Textieldruk laat ik door Shirtee in Duitland doen.

In 2019 kwam ik in contact met een bedrijf hier in de buurt dat giclées (hoge kwaliteit canvas prints zoals in musea hangen) print. Ik liet er een paar maken en de kwaliteit was meer dan wow! Die bestellingen lopen rechtstreeks via mij. Dezelfde schilderijen als op Pixels, kan ik zo in Nederland, België en Duitsland aanbieden als giclée, net een beetje beter.
De giclées doe ik juist ook voor de speciale aanvragen, zoals persé museumkwaliteit willen of voor een kado of gelegenheid. Ik kan op de voorkant iets toevoegen, een naam, logo of tekst naar wens, ik zet dat in het origineel en laat daar een giclée van maken wat dan met DHL naar u toegestuurd wordt.

Artwork verkrijgbaar bij Pixels of rechtstreeks via mij voor een giclée,
er zijn nog veel meer schilderijen, ook honden, paarden, andere vogels.


Het artwork dat de hele wereld over gaat laat ik dus printen door Pixels. Dit bedrijf heeft overal op de wereld productiecentra. De kwaliteit is een stuk beter dan bijvoorbeeld een vistaprint. Voor de beste kwaliteit en ook goedkoper want er zit niet een hele trein aan back-office aan vast is rechtstreeks via mij, er is ook meer flexibiliteit in formaten, van 20 cm tot 1.80m afhankelijk van het origineel natuurlijk. De Chabo mosh pit hierboven met bijna alle standaardkleuren is 1.20 x 80 cm als origineel geschilderd.

De internationale kunst en kippenspulletjes website ziet eruit zoals hieronder: https://pixels.com/profiles/sigrid-vandort/shop

Het bedrijf in Duitsland voor textieldruk en ook bekers sinds dit jaar… Shirtee!

Wat bekers die ik bij Shirtee heb staan…
Veel meer is mogelijk, van niet alle kippen heb ik bekers laten maken.

Een paar voorbeelden verkrijgbaar in mijn shop bij Shirtee.
Textielkleuren en -modellen zijn zelf te kiezen.


Het begon als een ‘wild idee’ met een vriend om een speciaal kippen t-shirt te maken. Ik vond een bedrijf in Duitsland en liet een paar shirts, hoodies en katoenen rugzakjes maken. De kwaliteit is werkelijk geweldig goed, nog steeds na -tig keer wassen.

De t-shirts, rugzakjes, bekers website ziet er zo uit:
https://www.shirtee.com/nl/store/sigrid-van-dort

Tot zover de kippenkunst die beschikbaar is voor print aan de muur
of op de borst of rug.